Agenda

60 jaar neerlandistiek in Triëst

14 december 2023
Universiteit Triëst, Italië

De vakgroep Nederlands in Triëst (SSLMIT) viert haar zestigjarig bestaan met een uitgebreid programma. In verschillende beleidssessies wordt er gesproken over het belang van ondersteuning van de neerlandistiek buiten het taalgebied, is er aandacht voor samenwerking, de toekomst en alumni van de opleiding. Daarnaast wordt het startschot gegeven voor een nieuw project over het dagboek van Anne Frank.

Grote Taaldag

02 februari 2024
Utrecht

De jaarlijkse Grote Taaldag wordt georganiseerd door AVT, LOT en Anéla, zal plaatsvinden op vrijdag 2 februari 2024, in Utrecht. Verwacht een zeer gevarieerd programma met lezingen, koffiemomentjes, het jaarlijkse Taalgala, en een inspirerende keynote-duopresentatie met als thema ‘Meertaligheid in het onderwijs’. Zoals gebruikelijk worden op het einde van de dag, tijdens het Taalgala, ook de AVT/Anéla-dissertatieprijs en de LOT-populariseringsprijs uitgereikt. Dit jaar worden bovendien de winnaars van de LOT-Grote Vragenprijs onder de aandacht gebracht en wordt Nota Bene gelanceerd, het nieuwe tijdschrift van de AVT en de BKL (Belgische Kring voor Linguïstiek).

Regionaal Colloquium van Comenius

23 mei 2024 - 25 mei 2024
Olomouc (Tsjechië)

Comenius staat in het teken van comparatief onderzoek en juist op dat gebied is er in de laatste jaren veel gebeurd. Met het thema 'Nederlands ontleend en uitgeleend – Nederlandse taal en cultuur in contrast' hopen we velen van u aan te spreken om dan af te reizen naar Olomouc in Tsjechië. Het colloquium is toegankelijk voor leden van Comenius.